Woningisolatie

Woningisolatie

Op zoek naar een manier om duurzaam en energie zuinig te leven ? dan kan er ook gedacht worden aan woning isolatie.

Woning isolatie is een maatregel die zorgt voor een duurzame en energiezuinige woning. Gezien de isolatie zorgt voor een woning die de gestookte warmte of juist gecreëerde koelte langer vast houdt is de woning isolatie niet alleen in de winter maar ook in de zomer een voordeel.

Isolatie bestaat uit verschillende maatregelen, hierbij kunt u denken aan;

  • Spouwmuurisolatie
  • Muur/ gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Bodemisolatie
  • Vloerisolatie

Naast deze isolatie maatregelen bestaat er ook de mogelijkheid een duurzame en energiezuinige woning te creëren doormiddel  van het aanbrengen van dubbel, of zelfs HR++ glas. De overstap van dubbelglas naar HR++ glas is net zo groot als van enkel naar dubbelglas.

Op de markt zijn inmiddels een behoorlijk wat materialen beschikbaar. Let bij het maken van de productkeuze niet alleen op de isolatiewaarde van het product maar ook of het product bijvoorbeeld gecertificeerd is.  Ieder product heeft zijn eigen voor- en nadelen weeg deze vooral tegen elkaar af, en kies het product welke het beste bij uw wensen en vooral de woning past.

Wanneer u kiest om isolatie zelf aan te brengen is het belangrijk te letten op de manier van aanbrengen, onvoldoende product of een verkeerde installatie kan zorgen voor koude bruggen. Koude bruggen kunnen op hun beurt weer zorgen voor vocht en schimmels. Omdat isolatie van de woning behoorlijk wat tijd en geld kost is het wellicht raadzaam de werkzaamheden te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. De werknemers doen deze job iedere dag en zijn bekent met de producten, tevens geniet je vaak van een garantie die het bedrijf geeft. Mocht er iets mis gaan, kan je altijd op het bedrijf terug vallen.