Opletten bij parkeren en energie

Opletten bij parkeren en energie

Hier moet je op letten bij energieleveranciers vergelijken

Steeds meer Nederlandse consumenten kijken kritisch naar hun energieleverancier. Bijna 17% van de energieconsumenten is in de afgelopen paar jaar één of meerdere keren overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Maar kan energieleveranciers vergelijken je daadwerkelijk veel opleveren?

Ruim 300 euro besparen

Het antwoord op de vraag of je door energieleveranciers vergelijken en overstappen flink kunt besparen is: ja! Je kunt namelijk tot wel 300 euro besparen op je energiekosten hierdoor. De hoogte van de besparing hangt wel af van de looptijd van je contract. Ben je nog nooit overgestapt? Dan ben je helemaal voordelig uit met energieleveranciers vergelijken. De grootste besparing kan namelijk gerealiseerd worden bij mensen die nog nooit zijn overgestapt van energieleverancier. Door over te stappen zorg je er ook voor dat de concurrentie hoger blijft waardoor de prijzen in de loop van de tijd veel lager worden.

De tips voor energieleverancier vergelijken

Er zijn verschillende onderdelen waar je op kunt letten om de goedkoopste energieleveranciers te kiezen die past bij jou wensen:

  • Vast of variabel energietarief
    Je kunt kiezen voor vast of variabel. Ga altijd voor een vast tarief, je hebt dan een voordelige prijs voor de gehele looptijd die niet kan veranderen. Bij variabel is dit wel het geval. Worden de prijzen op de markt hoger, dan worden de prijzen op jouw contract ook hoger.

  • Enkel of dubbel tarief
    Ben jij weinig thuis of alleen in de avond? Dan doe je er verstandig aan om een dubbel energietarief te nemen. Je betaalt dan minder voor de stroom die je in de avond gebruikt. Ben je overdag vaak thuis? Dan maakt het nier veel uit. Bij een dubbel tarief is vaak het dagtarief duurder en kun je beter voor een enkel tarief kiezen.

  • Bepaalde of onbepaalde tijd

Wanneer je een contract voor bepaalde tijd kiest, zet je de tarieven voor een langere periode vast. Bij onbepaalde tijd ben je maandelijks opzegbaar. Je betaalt hier wel meer voor.

Met deze tips weet je waar je op moet letten bij energieleveranciers vergelijken. Zo kun je altijd het juiste contract kiezen die past bij jouw situatie. Prettig geregeld via Consumind!