Nieuw wagenpark te duur?

Nieuw wagenpark te duur?

De mensen achter Parkeren in Weert zijn beide ondernemers. De een heeft een logistiek bedrijf, de ander runt een groter warenhuis in Limburg. Met onze ervaring hebben we veel interessante projecten langs zien komen en geven we met regelmaat advies aan bedrijven in de buurt. Het advies dat op deze pagina komt te staan, komt echter niet van onszelf. Een andere ondernemer raadde het ons aan en sindsdien houden we geld over. Het begon met de problemen bij Albert.

Financial lease

Problemen in het magazijn

Het warenhuis wordt onderhouden door constante leveringen aan het magazijn. We doen de bezorgingen ook zelf, dus al met al zijn we compleet afhankelijk van onze wagens en vorkheftrucks. Helaas werken die niet altijd mee. Een jaar geleden waren vijf van de auto’s aan vervanging toe, samen met een van de vorkheftrucks. Een groot probleem, want we hadden net veel geld geïnvesteerd in promotie, de website en de uitbreiding van het warenhuis. Een lening afsluiten was niet echt aantrekkelijk, tot we Johan Huizinga spraken. Deze raadde ons aan om niet alles nieuw aan te schaffen, maar te kiezen voor financial lease. Op die manier worden de maandlasten iets hoger, maar dat is niet erg voor een bedrijf als ons bedrijf.

Financial lease heeft ervoor gezorgd dat we nieuwe wagens hebben staan, zonder dat we direct diep in de portemonnee hebben moeten kijken. We kunnen genieten van de gemakken, zoals laag verbruik en alle features op de auto en vorkheftruck, maar hoeven niet direct onze prijzen te verhogen of de lonen te verlagen van de mensen waarop wij moeten kunnen rekenen. Financial lease is een uitkomst geweest, zeker omdat we het geld ergens anders voor wilden gebruiken.

Een optimaal magazijn

Het geld dat we bespaard hebben, hebben we gebruikt om het magazijn aan te passen, zodat de indeling logischer is. Daarnaast hebben we een beter klimaatsysteem ingebouwd. Dat is beter voor de producten, maar ook beter voor de mensen die hier aan het werk zijn. De verdere kleine aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat het werken in onze magazijnen weer bijzonder aangenaam geworden is, waarbij de kwaliteit en service vanuit het bedrijf op de eerste plaats is komen te staan. Daar zijn we trots op, maar zonder Johan had dit nooit gekund.

Alle bedrijven en huishoudens hebben hun eigen problemen. Wil je de oplossing hebben voor een uniek probleem, kijk dan niet naar alles dat je al gedaan hebt in het verleden. Verken eens nieuwe mogelijkheden en wees niet te bang om de rekensommen eens naast elkaar te leggen. De financial lease en de nieuwe inrichting van het magazijn hebben ons bijzonder veel geld bespaard, maar het zijn tevens manieren die ons dagelijks geld opleveren. Wanneer jij ook iets vindt waarmee jouw bedrijf of huishouden ineens op een hoger plan komt te staan, dan zijn er in de toekomst veel mogelijkheden waar je alleen maar over hebt durven te dromen. Waag de gok eens, ga eens rekenen en bekijk wat de mogelijkheden en opties zijn voor jouw eigen situatie.

Kijk ook eens naar de mogelijkheden op het gebied van kinderkleding.